Макрон підтримує вступ Болгарії у Шенген

Макрон підтримує вступ Болгарії у Шенген

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Болгарія виконала всі вимоги для приєднання до Шенгенського безвізового простору.

Про це він заявив за підсумками зустрічі у Софії з президентом Болгарії Руменом Радевим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Болгарія відповідає вимогам членства у Шенген, і вона має стати повноправним членом простору вільної торгівлі, а також мати свій голос при обговоренні питання про контроль над міграційними потоками", - заявив Макрон.

Французький президент також висловив також задоволення тим, що у Франції й Болгарії єдина позиція з питань оборонної політики ЄС, посилення прикордонного контролю й контролю над міграційними потоками.

Президент Радев, у свою чергу, відзначив високий рівень співпраці з Францією в оборонній сфері, що дає можливість модернізувати Національну армію Болгарії.

Читайте також: В Єлисейському палаці визначили статус дружини Макрона

Президент Франції знаходиться з офіційним візитом у Софії у рамках свого турне країнами Південно-Східної Європи. Напередодні Макрон відвідав Румунію, де зустрівся зі своїм румунським колегою Клаусом Йоханнісом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-