Віце-президента Samsung посадили на п'ять років за хабарі

Віце-президента Samsung посадили на п'ять років за хабарі

Укрінформ
Суд Сеула визнав віце-президента і фактичного главу Samsung Electronics Co Лі Чже Єна винним у хабарництві, розкраданні коштів та наданні неправдивих свідчень і засудив його до п'яти років в'язниці.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Yonhap.

Прокуратура просила для обвинуваченого 12 років в'язниці у рамках корупційного скандалу, що вибухнув раніше навколо колишнього президента країни Пак Кин Хе.

Слухання у справі 49-річного Лі Чже Єна тривали майже п'ять місяців. У лютому цього року його взяли під варту за низкою звинувачень, в тому числі у дачі хабарів на суму близько $39 млн чотирьом організаціям, які контролювала Чхве Сун Сіль, подруга південнокорейського президента, в обмін на заступництво керівництва країни.

Читайте також: Подрузі екс-президента Кореї дали три роки за зловживання владою

За даними слідства, Лі Чже Єн розраховував на підтримку, яка дозволила б йому отримати контроль над Samsung Group. Лі Чже Єн відкидав висунуті йому звинувачення.

Захист не заперечує, що Samsung пожертвувала велику суму компаніям, контрольованим Чхве Сун Сіль, але не вважає це хабаром.

Прокуратура вимагає жорсткого покарання для ще чотирьох топ-менеджерів Samsung, що мають відношення до корупційного скандалу.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-