Канада запроваджує у своїх паспортах третю стать

Канада запроваджує у своїх паспортах третю стать

Укрінформ
Канада ухвалила рішення офіційно дозволити вказувати у всіх документах, окрім чоловічої та жіночої, ще й третю стать.

Про це заявив міністр імміграції Канади Ахмед Хусен, передає кореспондент Укрінформу.

«Усі канадці повинні мати змогу безпечно бути тим, ким вони є, жити відповідно до гендерної ідентичності та виражати свій гендер за власним бажанням. Запроваджуючи стать «Х» у державних документах, ми робимо важливий крок до досягнення рівності для усіх канадців, незалежно від їх гендерної ідентичності або вираження», - сказав Хусен.

Читайте також: Мальта легалізувала одностатеві шлюби

У його відомстві додали, що вже з кінця серпня міністерство імміграції стане першим державним органом, який дозволить вносити до документів поправку із зазначенням статі «Х», тобто невизначено. З часом нові правила будуть поширені на усі державні агентства і департаменти.

Додамо, що раніше Канада вже дозволила заявникам-іноземцям вказувати третю стать в імміграційному документів, що має назву електронна авторизація подорожуючих (eTA). Сьогодні ж це рішення було розширено на усі канадські документи.

Читайте також: Канада виділила Гані $145 мільйонів допомоги

Обіцянку запровадити на федеральному рівні ідентифікаційних документів, де окрім чоловічої та жіночої, буде ще й третя стать Джастін Трюдо зробив іще влітку. Незабаром після цього найбільш населена провінція країни - Онтаріо - теж пообіцяла дозволити вказувати у водійських правах третю стать.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-