Румунія та Україна розглянуть можливість створення програми обміну школярами

Румунія та Україна розглянуть можливість створення програми обміну школярами

Укрінформ
Румунія та Україна розглянуть можливість створення програми обміну школярами для вивчення української та румунської мов у відповідному мовному середовищі.

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з міністром з питань закордонних румунів Андреа Пастарнак, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«У Румунії проживає значна українська меншина, в Україні – румунська. Ми багато робимо для того, щоб усі меншини в нашій країні мали можливість у повній мірі проявити себе. Ваше законодавство також передбачає багато можливостей для збалансованого культурного розвитку усіх жителів України. Думаю, це було б продуктивно для обох сторін, якби діти з української меншини в Румунії могли отримати мовну практику в Україні, а діти з румунської меншини – в Румунії», – зазначила Андреа Пастарнак.

Читайте також: У Румунії готуються відзначити 100-річчя об'єднання з Молдовою

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підтримала цю ідею та зауважила, що таку форму співпраці можна або прописати в новій Угоді про співробітництво між країнами у сфері освіти, або підписати окрему угоду, що стосуватиметься лише цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-