У Румунії готуються відзначити 100-річчя об'єднання з Молдовою

У Румунії готуються відзначити 100-річчя об'єднання з Молдовою

Укрінформ
Кілька десятків уніоністських організацій, які виступають за об'єднання Молдови з Румунією, створили у Бухаресті "Альянс до 100-річчя об'єднання".

Засновницька конференція Альянсу відбулася у будинку парламенту Румунії у Бухаресті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"2018 рік має бути вирішальним у відновленні національної єдності розробкою і затвердженням національного проекту, метою якого має стати об'єднання з Республікою Молдова", - заявив на конференції керівник уніоністської організації "Дія 2012" Джеордже Симіон.

Читайте також: Румунія закупить у США ракетно-артилерійські системи

Учасники конференції прийняли декларацію, в якій окреслено основні заходи, які відбудуться на території Молдови і Румунії у зв'язку зі 100-річчям об'єднання. Серед основних заходів - інформаційні кампанії та піший марш уніоністів, який пройде від румунського міста Алба Юлія до столиці Молдови Кишинева. Завершаться заходи 27 березня 2018 року - саме цього дня сто років тому тодішній парламент Молдови Сфатул Церій (Державна рада) вирішив про входження Молдавської держави (Бесарабія) до складу Румунії.

Під декларацією підписалися представники таких організацій, як Молодіжний громадянський рух Молдови, Культурна асоціація "Про Бесарабію і Буковиню", Світова рада румун і багато інших (всього понад 30 неурядових організацій Румунії та Молдови).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-