Поліцію Фінляндії заздалегідь попереджали про терориста - ЗМІ

Поліцію Фінляндії заздалегідь попереджали про терориста - ЗМІ

Укрінформ
Поліцію безпеки SUPO на початку поточного року поінформували про можливу радикалізацію чоловіка, який минулої п'ятниці напав з ножем на людей у Турку.

Про це повідомляє Yle.

"За інформацією видання, особа іноземного походження на початку року розповіла поліції Південно-Західної Фінляндії про можливу радикалізацію особи, що підозрюється у теракті. Місцева поліція поінформувала про це Поліцію безпеки", - говориться у повідомленні.

Згідно з отриманою поліцією інформацією, були підозри у тому, що чоловік радикалізувався й цікавився екстремістськими ідеями. Про конкретну загрозу теракту не говорилося, зазначає начальник прес-служби SUPO Юрі Рантала.

"Влада щороку отримує тисячі подібних повідомлень. Ми намагаємося перевіряти їх усіх, але ми зобов'язані розставляти пріоритети. Пріоритетними є повідомлення, пов'язані з конкретними погрозами", - говорить Рантала.

Yle поки що не відомо, чи робила поліція якісь заходи у справі.

Читайте також: Теракт у Турку: суд назвав ім'я нападника

Як повідомлялося, 18 серпня невідомий чоловік з ножем напав на кількох осіб у центрі фінського міста Турку. В результаті атаки загинуло двоє людей і поранено восьмеро.

Напад розслідують як терористичний акт, головний підозрюваний, - марокканець.

Пізніше з'явилася інформація, що нападаючого на перехожих у Турку 18-річного марокканця звуть Абдеррахман Мешка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-