Теракт у Барселоні дав Польщі ще один аргумент проти квот на біженців

Теракт у Барселоні дав Польщі ще один аргумент проти квот на біженців

Укрінформ
Віце-міністр національної оборони Польщі Міхал Дворчик вважає, що ЄС потрібна нова міграційна політика та конкретні, ефективні дії для гарантування безпеки людей.

Таким чином він в ефірі телеканалу TVP Info прокоментував ситуацію після терористичної атаки, здійсненої вчора в Барселоні, повідомляє Польське Радіо.

"На думку заступника міністра оборони, потрібна відповідна міграційна політика для уникнення таких атак", - йдеться у повідомленні.

За його словами, Польща не дасть "згоди на примусове переселення до Польщі людей, яких ми не можемо перевірити з погляду безпеки та підтвердити їхню ідентичність".

Читайте також: "Лікарі без кордонів" припиняють рятувати мігрантів у Середземному морі

Заступник міністра національної оборони висловив надію, що вчорашній теракт в Іспанії призведе до того, що Європейська комісія відмовиться від рішення про примусове переселення біженців, тобто, як сказав, "рішення, яке створює небезпеку, загрозу для громадян і держави".

Як повідомляється, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло висловила співчуття та солідарність іспанському прем'єру у зв'язку з терактами в Іспанії. Вона заявила про готовність надати допомогу та підтримку для захисту європейських цінностей, які поділяють обидві країни.

У четвер, 17 серпня, фургон скоїв наїзд на натовп людей у Барселоні на пішохідній вулиці Рамблас. У результаті 13 осіб загинули і понад 100 дістали поранення.

Друга атака сталася в каталонському місті Камбрільс, де близько першої години ночі фургон спробував заїхати на пішохідну зону на набережній, проте перекинувся, і ймовірні терористи були вбиті поліцією. За останніми даними, семеро людей постраждали (не включаючи пораненого ймовірного терориста).

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оголосив триденну жалобу по всій країні.

Серед загиблих та поранених - громадяни 24 країн. За даними МЗС, українців серед жертв теракту немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-