"Лікарі без кордонів" припиняють рятувати мігрантів у Середземному морі

Укрінформ
Міжнародна організація "Лікарі без кордонів" (MSF) припиняє свою гуманітарну операцію з порятунку мігрантів у Середземному морі.

Як йдеться в заяві на офіційному сайті організації, активісти змушені піти на такий крок через погрози Лівії та відсутність розуміння з боку влади Італії.

"Після введення цих додаткових обмежень на незалежну гуманітарну допомогу і посилення блокади мігрантів в Лівії MSF прийняла рішення тимчасово призупинити пошуково-рятувальну діяльність на своєму судні Prudence", - зазначають у MSF.

Читайте також: У Німеччині порожні притулки для біженців, на яких витрачено мільйони - ЗМІ

Напередодні, 11 серпня, лівійська влада оголосила про створення зони пошуку і порятунку та обмежила доступ до гуманітарних суден в міжнародних водах Середземного моря біля берегів Лівії. Відразу після цього італійський морський координаційний центр порятунку попередив "Лікарів без кордонів" про ризики безпеки, які пов'язані з діями берегової охорони Лівії.

Раніше влада Італії пригрозила заборонити іноземним суднам висаджувати в італійських портах мігрантів з інших країн.

Нагадаємо, з початку 2017 року понад 70 тисяч біженців прибули до Європи, перетнувши Середземне море. За даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, левова частка мігрантів - близько 60 тисяч осіб - прибула на територію Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-