Голод загрожує восьми мільйонам жителів Конго - ООН

Голод загрожує восьми мільйонам жителів Конго - ООН

Укрінформ
Майже восьми мільйонам жителів Демократичної Республіки Конго загрожує голод. Кількість жителів країни, яким дуже не вистачає продовольства, збільшилася з минулого року на 30%.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Це означає, що кожній десятій людині у сільській місцевості нічого їсти. Масштаби голоду продовжують зростати через запеклий тривалий конфлікт, що змушує людей тікати з насиджених місць. Конфлікт зачепив центральні та східні райони ДРК, насамперед - провінції Касаї й Танганьїка", - заявив заступник прес-секретаря глави ООН Фархан Хак.

Як наголошується, з недавнього часу ситуацію в країні посилює поришення кору і холери. Зокрема, у період з 31 липня по 6 серпня у Танганьїку було зареєстровано 76 нових випадків захворювання. 

Читайте також: Влада Конго хоче сповільнити Інтернет

Повідомляється, що жителі ряду районів країни їдять лише тапіоку, кукурудзу і картоплю. Такий раціон не забезпечує добову потребу у живильних речовинах і калоріях. За наявними даними, понад 43 відсотки дітей віком до п'ятьох років - близько семи мільйонів юних жителів ДРК - виснажені від недоїдання.

Фото ЮНІСЕФ/О.Асселін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-