Епідемія холери в Ємені: хворих вже понад 500 тисяч

Епідемія холери в Ємені: хворих вже понад 500 тисяч

Укрінформ
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість хворих на холеру в Ємені, де не припиняється громадянська війна, перевищила півмільйона осіб.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Щонайменше 1975 людей померли з тих пір, як хвороба почала поширюватися серед населення країни епідемічними темпами наприкінці квітня цього року.

З липня загальний рівень захворюваності пішов на спад, заявили у ВООЗ, але в країні все ще щодня захворює близько 5000 чоловік. Всього ж доступу до чистої питної води в Ємені позбавлені більше 14 мільйонів чоловік.

Читайте також: Холера в Ємені: кількість хворих досягла 480 тисяч

До слова, система охорони здоров'я Ємену знаходиться зараз в жалюгідному стані: більше половини медичних установ країни закриті у зв'язку з триваючим два роки збройним конфліктом. За даними ВООЗ, перебої з медикаментами носять системний характер, 30 тисяч працівників сфери охорони здоров'я близько року не отримували зарплатні.

"Тисячі людей хворіють, але не вистачає лікарень, ліків, чистої води. Ці лікарі і медсестри - основа системи охорони здоров'я країни. Без них ми нічого не зможемо зробити в Ємені. Вони повинні отримувати зарплату, щоб вони змогли продовжувати рятувати життя", - підкреслив керівник ВООЗ.

Читайте також: У Миколаєві виявлений збудник холери

Він уточнив, що у 99% хворих на холеру, які отримали своєчасну медичну допомогу, є шанси на повне одужання.

Нагадаємо: холера - гостре діарейне захворювання, яке при відсутності лікування може закінчитися смертю. Як правило, зараження відбувається при вживанні інфікованої води, купанні в забруднених водоймах, вмиванні та вживанні інфікованої їжі. Найчастіше холера поширюється на територіях з поганими санітарно-гігієнічними умовами.

Читайте також: ООН попереджає про катастрофу в Ємені

Велика частина заражених не має симптомів хвороби або вони слабо виражені, але в низці випадків хвороба може призвести до смерті людини в лічені години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-