ООН попереджає про катастрофу в Ємені

ООН попереджає про катастрофу в Ємені

Укрінформ
Катастрофічна епідемія холери починає поширюватися в Ємені, де вже два роки не вщухає конфлікт, що спричинив серйозну гуманітарну кризу.

Про це заявили в середу глави Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по завершенні свого спільного візиту в цю країну.

"За останні три місяці в Ємені зареєстровано 400 тис. нових випадків з підозрою на холеру, 1,9 тис. людей померли від наслідків цієї інфекції. Головні причини стрімкого поширення захворювання – зруйнована під час конфлікту система охорони здоров'я, недоїдання, а також відсутність адекватного водопостачання і засобів санітарії", - йдеться в спільній заяві, витяги з якого наводить Центр новин ООН.

Читайте також: Холера в Ємені: щодня стає більше на 7 тисяч хворих

Крім того, країна знаходиться на межі повномасштабної голоду – більше половини населення не може точно сказати, чи буде в них їжа на наступний день. А виснаження веде до зниження імунітету і вразливості перед інфекцією, підкреслили представники ООН.

Разом з тим, відзначається самовідданість самих єменців.

"Близько 16 тис. волонтерів обходять будинки, щоб розповідати людям про засоби захисту від діареї і холери; лікарі та середній медперсонал працюють цілодобово без зарплати", - відзначили в ООН.

Читайте також: Через холеру і війну в Ємені біженцями вже стали 2,8 мільйона осіб - ЗМІ

У зв'язку з цим глави ЮНІСЕФ, ВПП та ВООЗ відзначили, що криза в Ємені вимагає уваги і безпрецедентної за масштабністю гуманітарної підтримки.

"На наших очах розгортається катастрофа, наслідки якої відчує ще не одне покоління єменців", - йдеться в спільній заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-