Шульц впевнений, що стане канцлером

Шульц впевнений, що стане канцлером

Укрінформ
Кандидат у канцлери ФРН від Соціал-Демократичної партії Мартін Шульц переконаний, що стане головою уряду після обрання нового складу бундестагу.

Про це він заявив увечері неділі на телеканалі ZDF, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я вважаю, що у мене є хороший шанс очолити наступний федеральний уряд. Я буду канцлером», - заявив Шульц, який має намір активно використовувати що залишилися до дня голосування 6 тижнів.

Крім того, голова СДПН сказав, що не має нічого проти великої коаліції (СДПН/ХДС/ХСС), уточнивши при цьому, що вона повинна бути під його керівництвом, а блок ХДС/ХСС, має в нинішньому складі парламенту і всередині коаліції більшість, увійде молодшим партнером.

Основна конкурентка Шульца, лідер Християнсько-Соціального союзу, канцлер Ангела Меркель напередодні заявила, що «результат виборів ще не вирішене».

Читайте також: Меркель розпочала передвиборчий тур з Дортмунда

Третього вересня мають відбутися перші і єдині теледебати Меркель і Шульца.

Зазначимо, що згідно з недільним опитувань соціологічної служби Emnid, якби вибори відбулися зараз, за соціал-демократів проголосували б 24% респондентів, за християнський блок – 38%. Ліві набрали б 10%, вільні демократи і Альтернатива для Німеччини – на 8%, Зелені – 7%. Інтрига майбутніх виборів полягає в тому, яка партія виявиться номером 3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-