Меркель застерігає від

Меркель застерігає від "словесної війни" навколо КНДР

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель попереджає про небезпеку войовничої риторики щодо питання ситуації навколо Північної Кореї.

Свою думку вона висловила у п'ятницю на прес-конференції у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Я вірю і глибоко у цьому переконана, що ескалація риторики не сприятиме вирішенню конфлікту. Ескалація риторики, я вважаю, - неправильна відповідь", - заявила Меркель.

Вона не бачить військового вирішення цього конфлікту, але бачить необхідність наполегливої праці, резолюцій Ради Безпеки ООН, і дуже тісної співпраці зацікавлених країн, зокрема США та Китаю, а також Південної Кореї і Японії. Німеччина, за її словами, також готова дуже активно взяти участь із варіантами вирішення невійськового характеру, які вона собі уявляє.

Читайте також: Трамп попередив КНДР про військову відповідь: Все заряджено

Слова німецького канцлера пролунали після того, як президент США Дональд Трамп написав у своєму Тwitter про можливість військового вирішення конфлікту навколо ракетно-ядерної програми КНДР. Керівник Північної Кореї Кім Чен Ин погрожує Америці постійно.

Раніше цього ж дня офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт також закликав сторони - США і КНДР - до "вербального роззброєння" у конфлікті між США та Північною Кореєю. "На наш погляд, існує лише мирне врегулювання конфлікту у північній частині Тихоокеанського регіону. Військова ескалація конфлікту несе неймовірні ризики і зрозумілим є одне, що вона не призведе до вирішення", - заявив Зайберт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-