У Єврокомісії хочуть скликати Раду ЄС через

У Єврокомісії хочуть скликати Раду ЄС через "яєчний скандал"

Укрінформ
У Єврокомісії закликали до зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів сільського господарства, щоб обговорити наслідки скандалу із зараженням курячих яєць фіпронілом.

З такою пропозицією виступив єврокомісар з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Вітяніс Андрюкайтіс, інформує Reuters.

"Звинувачення та засудження нікуди нас не приведуть, і я хотів би це зупинити", - сказав він.

Посадовець додав, що сподівається на те, що зустріч міністрів та представників національних агентств з питань безпеки харчових продуктів країн, яких торкнувся скандал із зараженими яйцями, може відбутися до кінця вересня.

"Нам потрібно працювати разом для того, щоб винести уроки із ситуації та рухатися вперед, замість того, щоб витрачати енергію, вказуючи один на одного пальцями", - зазначив Андрюкайтіс.

Раніше повідомлялося, що близько тонни рідкого яєчного жовтка, зараженого фіпронілом, виявили в Румунії.

Читайте також: Нідерландська поліція затримала підозрюваних у справі про зараження яєць

Як відомо, фіпроніл виявили у яйцях, які продавалися у супермаркетах по всій Європі і які постачалися з Нідерландів.

Нідерланди - найбільший постачальник курячих яєць у світі. Ймовірне зараження відбулося внаслідок обробки курей від вошей препаратом Dega 16, у складі якого містився небезпечний для людей фіпроніл. Його використовують у ветеринарії, але у ЄС його заборонили до використання на тваринах, яких вирощують для споживання людьми.

У людей фіпроніл викликає проблеми із нирками, печінкою і щитовидною залозою.

Слідчі вважають, що препарат постачався компанією Chickfriend, яку нідерландські фермери наймали для обробки тварин від шкідників. Як у нідерландської компанії опинився цей препарат - поки що невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-