Німці не довіряють класичним ЗМІ — вони

Німці не довіряють класичним ЗМІ — вони "замовчують факти"

Опитування
Укрінформ
Половина німців бачить серйозну загрозу демократії від фейкових новин і побоюється, що вони позначаться на результатах майбутніх парламентських виборів в країні.

Дослідження громадської думки на тему fake news провів інститут YouGov на замовлення видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Майже кожний другий дорослий у Німеччині (48%) бачить у fake news серйозну загрозу демократії», - йдеться в даних аналізу.

Він виявив недовіру громадян ФРН до класичних ЗМІ. Менше третини респондентів - троє з 10 - вважають, що вони з політичної коректності замовчують часом важливі факти.

Люди не надто довіряють пресі на відміну від поліції чи судів. При цьому, якщо довіра до офіційних ЗМІ до офіційних ЗМІ дещо вище, то приватним медіа вірять тільки 12% опитаних. Найпопулярнішим джерелом новин є телебачення, його дивляться 73%, 47% обирають радіо, 42% - газети. Інтернет як джерело новин використовують 61% респондентів. Третина опитаних отримує інформацію з «особистих джерел».

Читайте також: Facebook залучить ще 500 борців з інтернет-тролями

 Серед соціальних медіа лідирує Facebook (30%), далі йде Youtube (15%), за ним Twitter (7%). Кожний десятий бере участь в інтернет-дискусіях на важливі політичні теми. Характерно, що здебільшого це прихильники Вільної демократичної партії, Лівої і Альтернативи для Німеччини.

При цьому 54% упевнені, що фейкові новини були в соціальних медіа, які найбільш «уразливі», завжди.

З урахуванням виборів, що наближаються до Бундестагу, 38% учасників дослідження вважають, що фейки зіграють свою роль у кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-