Смоленська катастрофа: поляки знайшли сліди вибуху на крилі літака - ЗМІ

Смоленська катастрофа: поляки знайшли сліди вибуху на крилі літака - ЗМІ

Укрінформ
Польська комісія, що займається повторним розслідуванням Смоленської катастрофи, заявила про сліди вибуху на крилі літака.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

"На останньому пленарному засіданні комісії 25 липня була узгоджена позиція щодо термінів та основних причин руйнування лівого крила Ту-154М", - заявила речниця комісії Марта Пальонек.

На думку комісії, "знищення лівого крила Ту-154М не було спричинено зіткненням з березою".

"Руйнування крила розпочалося перед березою, численні руйнування лівого крила літака Ту-154М мають сліди вибуху", - заявили у комісії.

Читайте також: Польща заявила про неможливість співпраці з РФ у справі про "смоленську катастрофу"

Як відомо, Ту-154 президента Польщі в 2010 році розбився під час заходу на посадку в аеропорту "Смоленськ-Північний". На борту перебували 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Всі вони загинули.

За результатами розслідування авіакатастрофи Міждержавний авіаційний комітет (Росія) зробив висновок про те, що безпосередньою причиною стало рішення екіпажу не йти на запасний аеродром. Водночас польська сторона наполягає на пошуку і покаранні винних, підкреслюючи, що аеродром не підготували відповідним чином, не закрили за метеоумовами, а в диспетчерській в момент посадки були сторонні особи - військові чини ВПС Росії.

Також у звіті комісії державної авіації з розслідування авіакатастроф МВС Польщі зазначається, що керівник зони посадки передав екіпажу підтвердження правильності курсу і глісади в той час, як фактично літак був за межами зони допустимих відхилень. Також польська сторона стверджує, що керівник зони посадки не повідомив екіпаж про зниження нижче глісади (кривої, по якій здійснюється посадка) і "запізнився" з командою припинити зниження, щоб уникнути зіткнення літака із землею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-