Польща заявила про неможливість співпраці з РФ у справі про

Польща заявила про неможливість співпраці з РФ у справі про "смоленську катастрофу"

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава не може співпрацювати з російськими органами у справі про катастрофу літака Леха Качинського під Смоленськом у 2010 році.

"Протягом семи років ми не можемо отримати інформацію від Росії, не можемо отримати документи, уламки літака, у нас немає можливості співпрацювати з російськими органами правосуддя, щоб отримати інформацію про те, чому сталася катастрофа", — сказав в інтерв'ю РІА новості Ващиковський.

Він підкреслив, що це завдає шкоди двостороннім відносинам Москви і Варшави.

Як відомо, Ту-154 президента Польщі в 2010 році розбився під час заходу на посадку в аеропорту "Смоленськ-Північний". На борту перебували 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Всі вони загинули.

За результатами розслідування авіакатастрофи Міждержавний авіаційний комітет (Росія) зробив висновок про те, що безпосередньою причиною стало рішення екіпажу не йти на запасний аеродром. Водночас польська сторона наполягає на пошуку і покаранні винних, підкреслюючи, що аеродром не підготували відповідним чином, не закрили за метеоумовами, а в диспетчерській в момент посадки були сторонні особи - військові чини ВПС Росії.

Читайте також: Прокуратура Польщі допитала Туска у справі Смоленської катастрофи

Також у звіті комісії державної авіації з розслідування авіакатастроф МВС Польщі зазначається, що керівник зони посадки передав екіпажу підтвердження правильності курсу і глісади в той час, як фактично літак був за межами зони допустимих відхилень. Також польська сторона стверджує, що керівник зони посадки не повідомив екіпаж про зниження нижче глісади (кривої, по якій здійснюється посадка) і "запізнився" з командою припинити зниження, щоб уникнути зіткнення літака із землею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-