У Китаї стався потужний землетрус, є загиблі

У Китаї стався потужний землетрус, є загиблі

Укрінформ
Землетрус магнітудою 6,5 стався в провінції Сичуань в центральному Китаї: за даними влади, загинули щонайменше п'ятеро людей, більше 60 постраждали.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, національна комісія КНР з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій попереджає, що жертвами землетрусу могли стати більше 100 осіб, зруйнованими можуть виявитися більше 130 тисяч будинків.

Згідно з даними геологічної служби США, поштовхи були зафіксовані близько 13:20 за Гринвічем (16:20 мск) в 280 км на північ від міста Ченду, де проживають понад 7 млн осіб. Осередок землетрусу залягав на глибині 9 км.

Читайте також: На заході Туреччині стався землетрус

У китайському сейсмологическом центрі стверджують, що магнітуда землетрусу склала 7, а його вогнище залягало на глибині 20 км

У повіті Цзючжайгоу, де стався землетрус, розташовується однойменний заповідник, який щодня відвідують багато туристів. За даними місцевої влади, у вівторок Цзючжайгоу відвідали 38 тисяч осіб.

Читайте також: На Філіппінах стався потужний землетрус

AP з посиланням на місцевого чиновника повідомляє, що п'ятеро загиблих, чия смерть вже підтверджена, були туристами.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, постояльці одного з готелів в Цзючжайгоу виявилися заблокованими в будівлі через її часткове обвалення.

Читайте також: За добу в Румунії сталося два землетруси

Нагадаємо: провінція Сичуань - одна з найбільш густонаселених в Китаї. В ній проживають більше 80 мільйонів чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-