Санкції не дадуть адміністрації Трампа укласти угоду з Кремлем - сенатор

Санкції не дадуть адміністрації Трампа укласти угоду з Кремлем - сенатор

Укрінформ
Нові санкції США допоможуть Штатам зайняти більш рішучу позицію у відносинах із Росією, Іраном та КНДР.

Про це заявив впливовий американський сенатор, член Комітету із закордонних справ Бен Кардін, коментуючи рішення президента США Дональда Трампа підписати «Акт щодо протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій».

«Йдеться не про президента Трампа і його навички вести перемовини, а про Америку. Кожна із цих країн кидає серйозний виклик США, тож новий закон дозволяє нашій країні бути більш рішучою у відносинах із Росією, а також Іраном та Північною Кореєю», - йдеться у зверненні Кардіна. 

Він наголосив, що разом із іншими сенаторами вимагатиме від Білого дому повного дотримання нового закону. 

«Єдність із нашими союзниками є критично важливою. Я очікую, що Адміністрація найближчими днями відрядить дипломатів та працівників Казначейства, які тісно співпрацюватимуть із нашими союзниками по всьому світу й очолять зусилля із посилення тиску на Москву», - зазначив сенатор.

Кардін також висловив серйозне занепокоєння, що Адміністрація США спробує укласти із Кремлем угоду, «яка не відповідатиме національним інтересам США». «Цей важливий закон допоможе запобігти цьому», - наголосив він.

Читайте також: Трамп: Відносини з Росією – на небувало низькому й небезпечному рівні

Сенатор пообіцяв слідкувати за тим, аби передбачені законом ініціативи, спрямовані на посилення стійкості демократичних інститутів союзників США у Європі та Євразії мали достатнє фінансування.  

«Уряд РФ продовжує агресивно втручатися у демократичні інституції по всьому континенту, тож ми повинні допомогти нашим друзям розбудувати їх захист», - підсумував Кардін.

Як повідомлялося, учора Дональд Трамп підписав закон H.R.3364 «Акт щодо протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій», який серед іншого передбачає істотне посилення тиску на Росію та підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Закон передбачає запровадження додаткових санкцій у фінансовому й енергетичному секторах Росії, стосовно державних російських підприємств металургійної та гірничо-видобувної галузей, а також залізничного транспорту. Крім того, визначається покарання Росії через її дії в інформаційній галузі, в тому числі кіберзломи та атаки. Окремо в законі визначається необхідність покарання осіб, відповідальних за порушення прав людини на окупованих Росією територіях, а також осіб, які діють в інтересах оборонного та розвідувального секторів уряду РФ. Закон передбачає протидію російському проекту «Північний потік – 2».

Крім того, документ закріплює на законодавчому рівні попередні санкції проти Росії, введені указами президента. Тобто, якщо глава Білого дому матиме намір послабити або скасувати деякі санкції проти РФ, закон вимагає обов’язкового погодження цих питань з Конгресом США.

Паралельно законодавство підтверджує підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, у тому числі не визнає спробу Росії анексувати Крим та засуджує окупацію територій на сході України.

Закон також передбачає додаткові санкції США проти Ірану й Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-