Генсек ООН закликав владу Венесуели звільнити заарештованих опозиціонерів

Генсек ООН закликав владу Венесуели звільнити заарештованих опозиціонерів

Укрінформ
Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн стурбований повідомленнями про затримання опозиційних лідерів у Венесуелі - Леопольда Лопеса і Антоніо Ледесми - і закликав звільнити заарештованих.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Верховний комісар закликав уряд Венесуели не загострювати і без того неспокійну обстановку і негайно відпустити всіх, хто був заарештований за законну реалізацію своїх прав на свободу мирних зібрань, асоціацій і самовираження", - йдеться в повідомленні.

Аль-Хусейн також висловив жаль у зв‘язку з тим, що в ході демонстрацій, пов'язаних з виборами в Конституційну асамблею Венесуели, загинули 10 людей. "Необхідно, у співпраці з урядом, належним чином розслідувати загибель людей, і це розслідування має бути ефективним і нести незалежний характер", - підкреслив він.

Верховний комісар також закликав Каракас відмовитися від застосування надмірної сили, посилаючись на рейди, що супроводжуються насильством, які здійснюють сили безпеки в різних частинах країни. За його словами, подібні дії лише погіршать і без того нестабільну ситуацію.

Робоча група ООН щодо безпідставних затримань визнала арешт Леопольда Лопеса і Антоніо Ледесми незаконним.

Як повідомлялося, вибори 30 липня у Венесуелі були затьмарені насильством, масштабними акціями протесту і загибеллю як мінімум 10 людей.

Опозиція стверджує, що вибори до Конституційної асамблеї - це спроба президента Мадуро захопити владу в країні.

Читайте також: Канада засудила ув'язнення опозиціонерів у Венесуелі

Так, Нова Конституційна Асамблея матиме повноваження переписати конституцію і переформатувати конгрес, який зараз контролює опозиція.

Європейський Союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши її надмірною і непропорційною.

У свою чергу Сполучені Штати запровадили санкції проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Офіційна причина токого кроку - дії президента Венесуели з підриву демократії в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-