США готові сісти за стіл переговорів з КНДР – Тіллерсон

США готові сісти за стіл переговорів з КНДР – Тіллерсон

Укрінформ
Американська сторона готова сісти за стіл переговорів з представниками уряду Північної Кореї за умови, якщо Пхеньян відмовиться від своїх ракетно-ядерних програм.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми намагаємося довести до північнокорейців, ми не ваш ворог, ми не є загрозою для вас, натомість ви є неприйнятною загрозою для нас, і ми мусимо діяти у відповідь", - наголосив глава Держдепу.

Читайте також: Тіллерсон прокоментував чутки щодо своєї відставки

У цьому зв'язку він висловив сподівання, що колись у Пхеньяні нарешті почнуть це розуміти.

"Й тоді ми хотіли би сісти й поспілкуватися з ними про майбутнє, яке забезпечить їм безпеку, якої вони прагнуть, а також економічне процвітання в майбутньому для Північної Кореї", - зауважив Тіллерсон.

Коментуючи висловлювання президента Трампа щодо китайської сторони, яка "не чинить впливу" на Північну Корею, держсекретар США зауважив, що мав з цього приводу розмову з главою Білого дому.

"Ми звичайно не звинувачуємо китайську сторону в ситуації з Північною Кореєю, тільки КНДР винувата в цій ситуації", - зауважив глава американського держдепартаменту.

Читайте також: Північнокорейські ракети вже здатні долітати до США – експерти

Нагадаємо: лише минулого тижня правлячий режим КНДР запустив балістичну ракету в напрямку Японії, яка впала у море. Він також загрожував іншому союзнику США – Південній Кореї – знищити її. Крім того, Північна Корея неодноразово загрожувала ядерними ударами по самих Сполученим Штатам Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-