Кількість німців іноземного походження сягнула рекордного рівня

Кількість німців іноземного походження сягнула рекордного рівня

Укрінформ
Кількість осіб з іммігрантськими корінням, які проживають у Німеччині, досягло в 2016 році нового максимуму - понад 18,5 мільйона осіб, що становить 22,5% населення.

Нові дані оприлюднило Федеральне статистичне відомство

«Населення з іммігрантськими корінням досягло в 2016 році в п'ятий раз поспіль нового максимуму - 18,6 млн, зростання в порівнянні з попереднім роком на 8,5%», - йдеться у прес-релізі.

Це найсильніший приріст ыз 2005 року. Передусім це пов'язано з припливом у країну шукачів притулку в 2015 і 2016 роках.

В даний час 2,3 млн осіб, які проживають у ФРН, мають своє коріння на Близькому Сході (зростання в порівнянні з 2011 роком майже на 51%). Зростає і частка африканців, яких в даний час налічується близько 740 тис. (на 46% більше, ніж в 2011 році). Туреччина, як і раніше, залишається основним джерелом збільшення іноземного населення, але приплив з неї зменшується в останні роки.

Більшість із тих, в кого є іммігрантське коріння (багато з них по лінії одного з батьків), має німецьке громадянство з моменту народження (42%), 33% можна віднести до категорії пізніх переселенців до Німеччини, решта 25% були націоналізовані.

Читайте також: В яких країнах пенсіонерам жити найкраще

Примітно, що аналіз освітнього рівня людей у віці від 25 до 35 років показує, що люди з міграційним минулим значно частіше не мають жодної освіти (9%), ніж люди без такого (2%) і також значно частіше не мають професійної кваліфікації (32 % проти 9%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-