Санкції США потрібні для подолання кризи в Україні – МЗС Німеччини

Санкції США потрібні для подолання кризи в Україні – МЗС Німеччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель перебуває в контакті з американським колегою Рексом Тіллерсоном з питання нового пакету санкцій, які викликали в Німеччині серйозну критику.

Про це йдеться в заяві глави МЗС Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я і Рекс Тіллерсон знаходимося в тісному контакті», - заявив міністр.

Берлін використовуватиме цю можливість впливу на ухвалене в Білому Домі рішення і сподівається, що ще є час до того, як президент Трамп остаточно визначиться з тим, як він посилить режим санкцій проти Росії. Закон передбачає консультації з європейцями, перш ніж це може статися, нагадав Габріель.

Читайте також: Повторення жахів війни в Європі не можна допустити - МЗС Німеччини

Віце-канцлер підкреслив, що Німеччина буде чітко відстоювати свою точку зору: «Для нас йдеться про те, щоби подолати кризу в Україні та чинити політичний тиск за допомогою санкцій на Москву. Це можливо тільки тоді, коли ми єдині і діємо разом».

«А проти промислової політики America First під приводом санкцій ми будемо захищатися», - попередив глава німецької дипломатії.

Як уже повідомляв Укрінформ, Габріель, член Соціал-демократичної партії Німеччини, не одноразово висловлював стурбованість новим законопроектом США і став першим німецьким політиком, який публічно різко виступив проти нього.

Напередодні у відповідь заходами Америці пригрозила Брігітте Ципріс, яка змінила Габріеля на посаді міністра економіки, також член СДПН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-