Канадська опозиція вимагає запровадити санкції проти Венесуели

Канадська опозиція вимагає запровадити санкції проти Венесуели

Укрінформ
Канада має накласти санкції на лідерів Венесуели, які підривають демократію у своїй країні.

Таку думку висловив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент, коментуючи ситуацію навколо виборів до Конституційної асамблеї Венесуели.

«Ми закликаємо уряд наслідувати приклад США, які наклали санкції на 13 чинних та колишніх урядовців Венесуели. Відповідальні за підрив демократії та прав людини мають бути покарані і підпасти під дію санкцій», - сказав Кент.

Читайте також: США ввели санкції проти президента Венесуели

Він звинуватив президента Венесуели у намаганні запровадити в країні диктатуру.

«Усупереч демократичним принципам, Венесуела наблизилася до диктатури ще на один крок, коли ультрасоціалістичний режим Ніколаса Мадуро провів зманіпульовані вибори до однопартійної Конституційної асамблеї», - наголосив депутат.

Кент також закликав Каракас звільнити політичних в'язнів й відновити незалежність судової системи.

«Міжнародна спільнота не може сидіти склавши руки, коли нехтуються основні права й демократія», - зазначив він.

Читайте також: Україна засуджує спроби узурпації влади у Венесуелі - МЗС

Як відомо, у неділю у Венесуелі відбулися вибори до Конституційної асамблеї, наділеної повноваженнями внести зміни до Основного закону країни. Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади президентом Ніколасом Мадуро. Натомість в уряді заявили, що Конституційна асамблея - єдиний спосіб для встановлення миру після місяців протестів у країні.

Напередодні голосування протестувальники, попри заборону на демонстрації, заблокували дороги у столиці країни Каракасі. Загалом за чотири місяці антиурядових заворушень у Венесуелі загинуло близько 100 осіб, дістали поранення тисячі людей, сотні потрапили до в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-