Пенс зустрічається у Таллінні з президентами балтійських країн

Пенс зустрічається у Таллінні з президентами балтійських країн

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс, що перебуває з візитом у Таллінні, зустрівся з президентом Естонії Керсті Кальюлайд. На черзі - зустрічі з іншими президентами країн Балтії.

Про це повідомляє газета Postimees.

"Сьогодні вранці віце-президент США Майк Пенс зустрівся в Кадріорге (палац президента Естонії - ред.) з президентом Керсті Кальюлайд. Сьогодні президент Кальюлайд і віце-президент США Майк Пенс візьмуть участь у круглому столі на тему кібертехнологій та інновацій. Окрім цього Пенс і Кальюлайд зустрінуться із президентом Латвії Раймондом Вейонісом і президентом Литви Далією Грібаускайте", - йдеться у повідомленні.

Пенс також зустрінеться із командувачем Силами оборони Естонії Ріхо Террасом, із дислокованою в Естонії бойовою групою НАТО та естонськими військовослужбовцями, а також виступить перед ними з промовою.

Читайте також: У США підтвердили можливість розміщення систем Patriot в Естонії

Як повідомляв Укрінформ, у неділю за підсумками переговорів у Таллінні з прем'єр-міністром країни Юрі Ратасом віце-президент США Майк Пенс підтвердив можливість розгортання системи протиракетної оборони Patriot в Естонії.

Таллінн став першим пунктом турне віце-президента США Майка Пенса по країнах Східної Європи. У понеділок він повинен прибути в Грузію, де теж висловить підтримку суверенітету і територіальної цілісності цієї країни, дві сепаратистські частини якої фактично окуповані Росією, як говорять у Тбілісі. Там він також відвідає навчання за участю країн НАТО, що почалися в Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-