У ФБР вважають, що

У ФБР вважають, що "батька російської пропаганди" вбили за наказом Кремля – ЗМІ

Укрінформ
Колишній російський медіа-магнат, міністр у справах друку та телерадіомовлення РФ Михайло Лєсін, якого ще називають батьком російської пропаганди, не помер від нещасного випадку в Вашингтоні восени 2015 року, а був убитий, попередньо, російськими спецслужбами.

Про це розповіли американському виданню BuzzFeed News на умовах анонімності два агенти ФБР

"Лесін був забитий до смерті", - наводяться слова одного з агентів ФБР.

Як зазначило джерело, в Бюро немає жодної людини, яка би повірила, що Лесін напився, впав і помер. "Всі переконані, що його вбили, і за цим стояли Путін чи Кремль", - зазначив представник правоохоронного відомства. 

Зранку 5 листопада 2015 року в номері готелю Dupont Circle в центрі Вашингтона було знайдене тіло Михайла Лесіна з травмами голови, шиї та тіла, нанесеними тупим предметом. Після майже цілого року розслідування минулого жовтня федеральний прокурор оголосив, що Лесін помер один у своєму номері внаслідок кількох падінь у стані сп'яніння після багатьох днів надмірного вживання алкоголю. Смерть російського чиновника була визнала нещасним випадком, і прокурори закрили справу.

Як повідомили джерела з ФБР, Лєсіна запросило на співбесіду Міністерство юстиції США та оплатило йому готельний номер. Представники Мінюсту хотіли дізнатися у російського чиновника про внутрішню роботу телеканалу Russia Today, заснованого ним же на кошти Кремля.

Читайте також: Поліція США назвала три версії смерті Лєсіна

У цьому зв'язку також зазначається про побоювання в правоохоронних колах США, що Росія влаштує на американській землі те, що влаштувала в Британії, де лише останнім часом було виявлено російський слід у 14-ти вбивствах. Однак, пише видання, влада Британії вирішила не розголошувати ці факти, оскільки це здатне спричинити негативну реакцію в суспільстві через те, що російські кілери можуть діяти в чужій країні безкарно.

Загалом, як пише BuzzFeed, версію про нещасний випадок з Лєсіним відкинули щонайменше 18 нинішніх та колишніх агентів спецслужб США, з якими спілкувалися журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-