Росію залишать понад 700 співробітників американських закордонних установ

Росію залишать понад 700 співробітників американських закордонних установ

Укрінформ
Оголошені в п'ятницю Росією контрзаходи щодо американських закордонних установ змусять США скоротити кількість співробітників більш ніж на 700 осіб.

Про це повідомляє газета "Комерсант" з посиланням на дипломатичні джерела в Москві.

"Держдепу США доведеться скоротити чисельність співробітників свого посольства у Москві та генконсульств на території Росії більш ніж на 700 осіб", - пише видання.

За даними газети, при прийнятті рішення про заходи проти США в Москві виходили з того, що "американська сторона була завчасно попереджена про всі підготовлені заходи, це стосується і обмежень, накладених на нерухомість, і рівняння кількості дипломатичних працівників".

У п'ятницю, 28 липня, Сенат США схвалив нові санкції проти Росії. У вівторок вони були схвалені палатою представників конгресу США. 

У зв'язку з прийняттям у конгресі США законопроекту про санкції проти Росії МЗС РФ оголосив про заходи щодо Вашингтона.

Читайте також: Лавров заявив Тиллерсону, що політика США - "в руках русофобських сил"

Так, з 1 вересня кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Петербурзі, Єкатеринбурзі і Владивостоці, має бути скорочено до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз у США після висилки Вашингтоном частини диппрацівників.

У заяві також сказано, що російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-