Запад-2017: Лукашенко кличе спостерігачів на “відкриті” навчання з РФ

Запад-2017: Лукашенко кличе спостерігачів на “відкриті” навчання з РФ

Укрінформ
Білорусія кличе "величезну кількість спостерігачів" на спільні з Росією навчання «Захід-2017», проведення яких викликало побоювання у України і країн НАТО.

Про це повідомляє БЕЛТА із посиланням на заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка на нараді з керівництвом секретаріату Ради безпеки країни.

"Навчання відкриті, ми запрошуємо і вже запросили величезну кількість спостерігачів. Приїжджайте, дивіться", - сказав Лукашенко.

Лукашенко нагадав, що обговорював тему навчань під час переговорів з Президентом України Петром Порошенком минулого тижня.

Попри те, що Мінськ останні пару років прагне поліпшити відносини із Заходом, він залишається ключовим союзником Москви і членом патронованою Росією Організації договору про колективну безпеку.

Читайте також: РФ може залишити свою армію у Білорусі після навчань “Захід-2017” - НАТО

Раніше східноєвропейські країни НАТО і Україна висловлювали занепокоєння з приводу запланованих на вересень навчань, побоюючись, що вони можуть бути використані для провокацій проти сусідів. Деякі політики і військові говорили, що в навчаннях «Захід-2017» може бути задіяно до 100 тисяч людей і що вони можуть бути використані як ширма для розміщення в Білорусі російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-