У Греції затримали росіянина, якого США звинувачують у відмиванні мільярдів

У Греції затримали росіянина, якого США звинувачують у відмиванні мільярдів

Укрінформ
Грецька влада заявляє про затримання громадянина Росії, якого розшукує США за підозрою у здійсненні операцій з відмивання грошей.

Про це повідомляє AP.

“США звинувачують чоловіка у відмиванні з 2011 року близько 4 мільярдів доларів за допомогою операцій з біткоїнами”, - йдеться у повідомленні.

Поліція Греції заявила, що вони заарештували 38-річного чоловіка, ім’я якого не називається, у вівторок вранці, а у середу він був поміщений під варту до розгляду питання про екстрадицію у США. Сам підозрюваний усі звинувачення відкидає.

Читайте також: СБУ депортувала з України російську журналістку

Зазначається, що затримання проходило на півночі країни у співпраці з американською владою. Під час операції у чоловіка з його номера в готелі було вилучено електронне обладнання, в тому числі мобільні телефони, два ноутбуки та п’ять планшетів.

За словами правоохоронців, підозрюваний керує злочинною організацією, яка управляє "одним з найбільших в світі сайтів, пов'язаних з кіберзлочинністю".

У поліції також додали, що влада США звинувачує чоловіка та неназваних партнерів у веденні вищезазначеного веб-сайту, який здійснив операції з біткоїнами для отримання викупу в інтернеті за хакерство, розповсюдження наркотиків, крадіжці особистих даних та порушенні податкових зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-