ЄС

ЄС "відредагував" санкції проти друга Путіна

Укрінформ
У Європейському Союзі змінили обгрунтування щодо включення до списку санкцій російського бізнесмена, наближеного до президента Володимира Путіна Аркадія Ротенберга, який оскаржував санкції ЄС у суді.

Відповідне рішення було схвалене Радою ЄС у вівторок, 25 липня та опубліковане у середу в Офіційному журналі ЄС.

"Аркадій Ротенберг – відомий російський бізнесмен, який має тісні особисті зв'язки з президентом Путіним. З березня 2014 року Ротенберг або його компанії отримали державні контракти на загальну суму понад 7 мільярдів доларів", - йде мова в обгрунтуванні.

Зазначається, що у 2015 році Ротенберг очолив щорічний список державних контрактів за вартістю, після того, як отримав від уряду Росії контракти на суму в 555 млрд рублів. Багато з цих контрактів було укладено без офіційних конкурентних процедур.

Повідомляється також, що 30 січня 2015 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав указ, яким віддав компанії Ротенберга "Стройгазмонтаж" державний контракт на будівництво Керченського мосту з Росії до незаконно анексованої Автономної Республіки Крим, що "ще більше підриває територіальну цілісність України".

Так, відзначається, що завдяки цим контрактам він отримав фінансову вигоду від російських чиновників, відповідальних за прийняття рішень стосовно анексії Криму або дестабілізації східної України.

Крім цього, повідомляється, що у січні 2017 року "Стройгазмонтаж" аналогічним чином отримав контракт на суму в 17 млрд рублів для будівництва залізничної колії на Керченському мосту, що знову ж таки підриває територіальну цілісність України.

Читайте також: ЄС хоче продовжити санкції проти соратників Путіна - Bloomberg

В обгрунтуванні ЄС також говориться, що Ротенберг є головою ради директорів видавництва "Просвещение", яке реалізувало проект "Для дітей Росії: адреса - Крим", кампанії, яка "спрямована на переконання дітей Криму в тому, що вони зараз є російськими громадянами, які живуть в Росії, і тим самим підтримуючи політику російського уряду щодо інтеграції Криму в Росію".

Раніше повідомлялося, що наближений до президента РФ Володимира Путіна олігарх Аркадій Ротенберг обходить західні санкції за допомогою "перевіреної людини зі своєї команди" Дениса Поспєлова, який перебрався в Латвію.

Розслідування про це опублікував волонтерський антикорупційний сайт "Муніципальний сканер".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-