Підтримка Трампа серед республіканців невпинно знижується – експерт

Підтримка Трампа серед республіканців невпинно знижується – експерт

Укрінформ
Затвердження у вівторок Палатою представників США законопроекту із обмеженнями повноважень президента щодо скасування санкцій проти Росії свідчить про те, що Трамп втрачає довіру серед республіканців, і його підтримка всередині партії невпинно знижується.

Таку думку висловив в інтерв'ю Укрінформу колишній політичний радник Гельсінської комісії США, нині незалежний експерт Орест Дейчаківський.

"Протягом перших кількох місяців президентства Трампа, враховуючи його погляди в бік Росії, деякі республіканці спочатку стримували свою критичну позицію до Москви. Не те, щоб вони підтримували позицію Кремля й не розуміли, що таке Росія, але спочатку вони проявляли певну обережність, уникаючи очевидно якогось негативного ставлення до них з боку нового президента", - зазначив експерт.

Читайте також: Трампу політично невигідно ветувати нові санкції проти Росії – експерт

Водночас, за його словами з появою дедалі більшої кількості заяв у контексті розслідування Конгресу щодо можливості змови між кампанією Трампа з Росією, "все більше республіканців почало змінювати своє ставлення до президента". Експерт погодився, що Дональд Трамп невпинно втрачає підтримку республіканців, у своїй же партії.

"Абсолютно, й нинішній законопроект – дуже яскравий приклад такої тенденції. Це є величезною політичною поразкою глави Білого дому", - підкреслив Дейчаківський.

Він також додав, що це не обмежується російським питанням, це відбувається в більш широкому масштабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-