Італія може заборонити човнам із мігрантами заходити до своїх портів

Італія може заборонити човнам із мігрантами заходити до своїх портів

Укрінформ
Італія погрожує заборонити човнам гуманітарних організацій, які рятують у морі мігрантів, заходити до своїх портів у випадку відмови від підписання «морального кодексу».

Про це повідомляє Reuters.

«Італія побоюється, що човни значно полегшують роботу торговців людьми й заохочуюють мігрантів, які прагнуть потрапити до ЄС. Італійський суд також висловив думку, що гуморганізації домовляються із контрабандистами з Лівії, хоча у самих НДО ці обвинувачення відкидають», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: ЄС продовжив операцію з протидії нелегальним мігрантам до кінця 2018 року

Однією із найбільш суперечливих вимог, дотримання якої вимагає влада Італії, є дозвіл правоохоронцям перебувати на борту човнів, аби знаходити серед мігрантів контрабандистів.

«Також екіпажам човнів заборонили пересаджувати людей на інші судна. Цей захід покликаний скути роботу менших човнів, які зараз перевозять мігрантів на більші судна, які своєю чергою доставляють їх до берегів Італії», - пише Reuters.

Читайте також: У Середземному морі знайшли тіла 13 мігрантів

Агентство наголошує, що у самих гуманітарних організаціях постійно заперечують будь-які зв'язки із контрабандою, запевняючи, що їх єдиною метою є порятунок життів.

Нагадаємо, що саме берегова охорона Італії координує усі рятувальні операції поблизу узбережжя Лівії, яку розхитали роки громадянської війни. Майже 100 тис осіб цього року прибули морем до Італії, а за три роки кількість мігрантів сягнула 600 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-