ЄС продовжив операцію з протидії нелегальним мігрантам до кінця 2018 року

ЄС продовжив операцію з протидії нелегальним мігрантам до кінця 2018 року

Укрінформ
Рада ЄС у вівторок продовжила до 31 грудня 2018 року мандат військово-морської операції Євросоюзу "Софія" у Середземному морі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС. 

"Операція має два допоміжні завдання: підготовка лівійської берегової охорони і військово-морського флоту та сприяння імплементації ембарго на постачання зброї на узбережжя Лівії відповідно до Резолюцій РБ ООН", - зазначили в ЄС.

Крім цього, Рада ЄС також вирішила створити механізм моніторингу за тренерами, які проводитимуть підготовку лівійської берегової охорони, з метою забезпечити довгострокову ефективність підготовки.

Читайте також: Бар’єр від мігрантів: у Франції протестувальники звели стіну навколо готелю

Також передбачається проведення нової діяльності з інспектування та збору інформації про незаконну торгівлю нафтою з Лівії відповідно до Резолюції РБ ООН та розширення можливостей для обміну інформацією про торгівлю людьми з правоохоронними органами країн-членів ЄС, Frontex та Європолом.

Як відомо, операція "Софія" розпочалася 22 червня 2015 року.

Операція вступила в активну фазу у жовтні 2015 року, що дозволило ідентифікувати, захопити та утилізувати судна, що використовувалися або підозрювалися у використанні контрабандистами з переправи мігрантів або торговцями людьми. Операція також допомогла врятувати близько 40 000 життів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-