Росія нарощує окупаційний контингент в Абхазії - InformNapalm

Росія нарощує окупаційний контингент в Абхазії - InformNapalm

Укрінформ
Росія накопичує в Абхазії озброєння та техніку понад штат окупаційного контингенту з можливістю оперативного використання її в годину Х. Зокрема, активне перекидання важкої техніки через абхазьку частину державного кордону РФ з Грузією фіксується протягом останнього тижня.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

"За інформацією від наших інсайдерів, уже понад тиждень через прикордонне КПП Псоу (абхазька частина державного кордону РФ з Грузією) перекидають важку техніку. В основному це танки новітньої модифікації Т-72Б3, які перевозять на платформах вантажними тягачами", - йдеться у повідомленні.

Волонтерам InformNapalm також вдалося знайти підтвердження цій інформації у соцмережах: "У соціальній мережі Instagram виявили записи двох незалежних один від іншого джерел, які з різницею в кілька днів опублікували фотографії перекидання танків з Росії в окуповану Абхазію. Перше фото (архів) зроблене тиждень тому і підкріплене коментарем автора з хештегами "Нічого незвичайного, просто танк їде на екскурсію в Абхазію. #сочі#абхазія #танк". Другу фотографію (архів) завантажили вчора з коментарем з тегами "Стоїть на кордоні в сторону Абхазії. #абхазія #танк #росія".

За оцінками експертів, зафіксовані на тягачах танки Т-72Б3 не є штатною технікою 7-ї окупаційної військової бази (в/ч 09332, м. Гудаута, Абхазія, Грузія), яка повертається з навчань на місце дислокації з’єднання.

"Зазвичай цей процес організований і проводиться залізницею. Найімовірніше, це додаткова військова техніка, яку Росія перекидає в Абхазію. Причин для цього чимало, зокрема - посилення військової присутності Росії на фоні провального кримінального туристичного сезону в окупованій Абхазії та масового відтоку росіян, а також нагнітання ситуації перед міжнародними військовими навчаннями країн НАТО в Грузії "Гідний партнер 2017" (Noble Partner), які пройдуть з 30 липня до 12 серпня", - повідомили в InformNapalm.

Читайте також: Росія шантажує Україну абхазьким сценарієм - Порошенко

Поруч з цим, вказується на те, що уже понад рік на сьомій російській окупаційній військовій базі в Абхазії відбувається процес переозброєння і комплектування переважно на контрактній основі. Зокрема, проведено часткову заміну бронетранспортерів БТР-80 на новітні БТР-82А, танків Т-90, які не виправдали надій, на модернізовані й дешевші в експлуатації Т-72Б3.

"Цікаво, що у відкритих джерелах часто трапляються докази ввезення в Абхазію нової військової техніки, а про виведення техніки інформації майже немає. Можна зробити висновок, що РФ в Абхазії накопичує озброєння та техніку понад штат окупаційного контингенту з можливістю оперативного використання її в годину Х", - йдеться  у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-