Росія шантажує Україну абхазьким сценарієм - Порошенко

Росія шантажує Україну абхазьким сценарієм - Порошенко

Укрінформ
Росія намагається шантажувати небезпечним визнанням незалежності так званих "ДНР" та "ЛНР" за абхазьким сценарієм.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у Грузії, повідомляє прес-служба глави держави.

"Три роки весь світ не карає, а мотивує Росію сісти за стіл переговорів. Росія намагається шантажувати небезпечним визнанням незалежності так званих "донецьких та луганських республік" за абхазьким сценарієм. Але чи народ окупованої Абхазії дійсно щасливий? На мою думку, там гуманітарна катастрофа", - зазначив він.

В той же час, за словами Порошенка, Грузія проводить успішно реформи. "Така сама ситуація і в Україні. Ми маємо гуманітарну кризу на окупованих територіях, високий рівень безробіття, катастрофічну ситуацію в охороні здоров'я та освіті", - розповів глава держави.

Він також наголосив,  що з початку військової агресії проти України метою РФ було поділити Україну на частини. "Проект "Новоросія" включав 9 регіонів України. Цей проект повністю зазнав краху", - наголосив Президент.

Порошенко також зазначив, що військові сили України зупинили російську агресію на лінії зіткнення. Президент нагадав, що коли був обраний главою Української держави значна частина Донбасу була окупована, а українські військові влітку 2014 року звільнили дві третини Донбасу, зокрема Слов'янськ, Краматорськ, Сєверодонецьк, Лисичанськ тощо.

Читайте також: Україна готова передавати досвід ЗСУ у гібридній війні з Росією – Порошенко

"Ви маєте розуміти, що Захарченко, Плотницький - це не політичні фігури, це - маріонеткове шоу, яке транслює меседжі, отримані з Росії", - додав глава держави.

Порошенко висловив впевненість, що єдиний вихід із ситуації - імплементація Мінських домовленостей, вивід російських військ та артилерії. "Ми сподіваємось на реінтеграцію Донбасу та Криму і відновлення українського суверенітету над цими територіями", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-