Німеччина дає €100 мільйонів на відновлення Мосула

Німеччина дає €100 мільйонів на відновлення Мосула

Укрінформ
Німецька сторона виділяє в цьому році додатково 100 млн євро на допомогу для відновлення Мосула.

Про це повідомляє Zeit.

«Міністр економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер обіцяє допомогу звільненому від ІДІЛ місту Мосул», - йдеться в статті.

За словами міністра, кошти будуть спрямовані на «порятунок життя, налагодження освіти і створення робочих місць». Ці гроші, крім іншого, підуть на будівництво приміщень для розміщення людей, які залишилися без даху над головою, відновлення водо- та електропостачання. Особливий акцент буде зроблено на забезпечення дітей в регіоні.

Читайте також: В іракському Мосулі затримали 26 іноземців, які "приїхали в ІДІЛ"

Після звільнення Мосула від терористичної «Ісламської держави» федеральний уряд Німеччини пообіцяв Іраку додаткову допомогу. ФРН виділив на стабілізацію вже близько 50 млн євро.

Майже 900 тисяч людей були змушені тікати з міста Мосул, наступ на який розпочався в жовтні минулого року; з того часу вони живуть у наметових таборах.

Як повідомлялося, 9 липня влада Іраку оголосила про звільнення міста Мосул, який в 2014 році захопили бойовики терористичного угрупування "Ісламська держава". Мосул з 2014 року був головним містом "Ісламської держави" в Іраку. Тут лідер ІДІЛ проголосив свій "халіфат".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-