Дуда зустрінеться з суддями у рамках змін у судовій системі Польщі

Дуда зустрінеться з суддями у рамках змін у судовій системі Польщі

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться в понеділок з головою Верховного суду Малгожатою Герсдорф і головою Національної ради судочинства (KRS) Даріушем Завістовським - органів, які хоче реформувати влада.

Про зустріч з головою  KRS повідомила у неділю канцелярія президента РП, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Президент є відкритим на фахову дискусію щодо реформи судочинства”,- заявив міністр канцелярії президента РП Кшиштоф Щерський.

За його словами, метою зустрічей у понеділок буде “можливість усіх сторін висловити свою точку зору”.

У п'ятницю з'явилася інформація про те, що президент РП згодився на зустріч з головою Верховного суду Герсдорф на її прохання.

Читайте також: Дуда знайшов помилку в cкандальному законі про Верховний суд

У Варшаві в неділю продовжуються протести проти намірів влади змінити закони про  функціонування Верховного суду, Національної ради судочинства і суду загальної юрисдикції. Кількасот осіб, які забралися перед президентським палацом скандували гасла “Конституція”, “хочемо вето” і публічно читали положення Конституції. Згодом  протестуючі вирушили до будинку Верховного суду, де продовжили маніфестацію.

 Протести опозиції та громадських організацій у Польщі тривають тиждень. Вони вимагають від влади не змінювати судову систему, що на їхнє переконання є спробою влади підпорядкувати собі судову гілку влади

Правляча партія “Право і Справедливість” відкидає звинувачення, наголошуючи, що метою реофрмування судової системи є вилікування її від патологій і покращення роботи судів. 

Закони  про Верховний суд, Національну раду судочинства і суди загальної юрисдикції зараз перебувають на підписі у президента Польщі. Парламентська опозиція, неурядові організації та представники судової системи просять президента накласти вето на ці закони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-