У ЄС заявляють про реальну загрозу ескалації в Єрусалимі

У ЄС заявляють про реальну загрозу ескалації в Єрусалимі

Заява
Укрінформ
Останні події в Старому місті Єрусалиму та навколо нього, а також на Західному березі річки Йордан створюють реальний ризик подальшої ескалації.

Про це йдеться у заяві Європейської служби зовнішніх дій (EEAS).

"Наразі життєво важливо, щоб усі політичні, релігійні та громадські лідери діяли відповідально, відновлювали спокій і уникали будь-яких кроків або риторики, які могли б ще більше посилити напруженість. Продовження співпраці між Ізраїлем і Палестинською адміністрацією є надзвичайно важливим для запобігання подальшому насильству та загибелі людей", - йдеться у заяві.

У ЄС також закликають Ізраїль та Йорданію "працювати разом, щоб знайти рішення, яке забезпечить безпеку для всіх, повагу святості релігійного місця та підтримання статус-кво".

Крім цього, відзначається "особлива роль Хашимітського королівства, як це визнано в його мирному договорі з Ізраїлем”.

У заяві також нагадується про інцидент, що стався минулої п’ятниці, коли троє палестинців були вбиті у зіткненні з ізраїльськими силами безпеки. В ЄС наголошують, що цей випадок повинен бути повністю розслідуваний.

Конфлікт між палестинцями й ізраїльтянами біля Храмової гори в Єрусалимі в п'ятницю, 21 липня, різко загострився і призвів до численних жертв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-