В Єрусалимі в зіткненнях загинули троє і поранені сотні палестинців

В Єрусалимі в зіткненнях загинули троє і поранені сотні палестинців

Укрінформ
Конфлікт між палестинцями і ізраїльтянами біля Храмової гори в Єрусалимі в п'ятницю, 21 липня, різко загострився і призвів до численних жертв.

В результаті зіткнень в Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан загинули троє палестинців, ще близько 400 були поранені, деякі з них знаходяться в критичному стані. Про це повідомило міністерство охорони здоров'я Палестинської автономії, пише DW.

Протести спалахнули через відмову Ізраїлю прибрати металодетектори на вході на Храмову гору, встановлені минулого тижня після того, як арабські ізраїльтяни застрелили трьох ізраїльських поліцейських в історичній частині Єрусалиму. У спробі уникнути заворушень ізраїльська влада також вирішили допускати на п'ятничну молитву на Храмову гору лише чоловіків, які старші 50 років і жінок.

Читайте також: В Східному Єрусалимі спалахнули сутички

Незважаючи на те, що ізраїльські поліцейські обмежувалися вибірковими перевірками, палестинські релігійні лідери закликали мусульман не ходити в нинішню п'ятницю на Храмову гору, а замість цього зробити молитву перед воротами Старого міста. Сотні палестинців послідували цьому заклику, однак деякі спробували пройти через ворота, щоб потрапити на Храмову гору. Коли поліцейські не дозволили їм цього, почалися заворушення.

Поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і вогнепальну зброю.

Зіткнення відбулися і на Західному березі річки Йордан, де мусульмани, які не мають дозволу на в'їзд в Ізраїль, зібралися на молитву біля армійських загороджень. Палестинці кидали в поліцейських і солдатів камені і пляшки із запальною сумішшю.

Фото: Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-