Лісові пожежі у Канаді: тисячам евакуйованим дозволили повернутися додому

Лісові пожежі у Канаді: тисячам евакуйованим дозволили повернутися додому

Укрінформ
Вогнеборцям вдалося взяти під контроль велику кількість лісових пожеж у канадській провінції Британська Колумбія, тож частині евакуйованого місцевого населення дозволили повернутися додому.

Як повідомили у пожежній службі Британської Колумбії, йдеться про кілька тисяч вимушених переселенців, деяким з яких довелося провести в евакуації два тижні.

В уряді провінції також оголосили про рішення подвоїти благодійні внески, які громадяни та організації зроблять на користь канадського Червоного Хреста. Ці кошти будуть використані для реалізації довготермінових проектів із відбудови та покращення інфраструктури. Окрім цього, провінція вже виділяє термінову фінансову допомогу погорільцям, надаючи кожному домогосподарству до 2000 тис дол.

Читайте також: У Канаді горить ліс у відомому природному парку

Незважаючи на те, що природна стихія поволі заспокоюється, близько 43 тисяч канадців все ще не мають змоги повернутися до своїх домівок, адже на території провінції досі палає 160 лісових пожеж.

Нагадаємо: масштабні лісові пожежі палають у Британській Колумбії із початку липня. Більшість із них були викликані природними факторами, адже тривала засуха та спека зробили ліс дуже сухим. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-