Шидло звернулася до польського народу з приводу протестів

Шидло звернулася до польського народу з приводу протестів

Укрінформ
Судова система Польщі функціонувала погано, а тому її потрібно реформувати. Влада не зійде з обраного шляху покращення життя у країни, незважаючи на протести опозиції і звернень з-за кордону.

Про це в телезверненні до народу заявила глава польського уряду Беата Шидло.

“Ми знаємо, що вони (суди) функціонують погано. Тому, ми відповідаємо на загальні очікування поляків, які хочуть, щоб суди діяли справно і чесно. Сьогодні цього немає. Над суддівською корпорацією у Польщі немає демократичного контролю”,- заявила Шидло.

Вона підкреслила, що влада хоче запровадити такий контроль, який існує в інших демократичних країнах: Німеччини, Данії, Норвегії, Швейцарії, Голландії чи Бельгії.

Польський прем'єр підкреслила, що зараз опозиція показує своє справжнє обличчя, намагаючись спровокувати анархію, агресію і протести на вулицях.

Шидло наголосила, що влада не піддаватиметься на тиск і залякування з боку “польських й іноземних захисників еліт”.

Читайте також: Поляків кличуть на промову Трампа у Варшаві

Як інформувало агентство, польська правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) змінила три закони - про Верховний суд, Національну суддівську раду і суди загальної юрисдикції. Таким чином, влада хоче позбутися патологій у судовій системі країни. Опозиція і більшість суддівського корпусу наполягають, що це є спробою підпорядкувати судову владу виконавчій.

Упродовж останніх кількох днів у різних містах Польщі тривають протести проти запропонованих змін, зокрема під парламентом країни у Варшаві. У Єврокомісії закликали владу Польщі утриматися від змін у судовій системі. Натомість, у Варшаві відповіли, що такі заяви Брюсселя є безпідставним втручанням у внутрішні справи країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-