Збитки в дні саміту G20 покриють з бюджету Гамбурга і держбюджету ФРН

Збитки в дні саміту G20 покриють з бюджету Гамбурга і держбюджету ФРН

Укрінформ
Влада запевнила постраждалих в ході масових заворушень у Гамбурзі в дні проведення саміту Великої Двадцятки в тому, що швидко відшкодують збитки, поділивши зобов'язання порівну.

Про це повідомляє прес-секретар федерального уряду.

"Держава і місто Гамбург допомагають жертвам вандалізму швидко і без бюрократії", - йдеться в пості.

Зазначається, що з цією метою створено спеціальний фонд, з якого гроші виплачуватимуть також тим, чиє майно не було застраховане. Очікується, як повідомляють місцеві ЗМІ, що буде виплачено в загальній складності 40 млн євро.

Раніше Німецький страховий союз підрахував, що розгром у Гамбурзі під час саміту Великої Двадцятки обійшовся в 12 мільйонів євро, з яких у 4 млн оцінені збитки від спалених автомобілів.

Читайте також: Німеччина просить у ЄС допомоги з розслідуванням безладів у Гамбурзі

Як повідомляв Укрінформ, у дні саміту 7 та 8 липня, а також після його завершення в місті попри присутність понад 20 тисяч поліцейських були зафіксовані масові заворушення. З 22 червня по 10 липня у сутичках постраждали 592 правоохоронці. Після завершення зустрічі лідерів двадцяти найбільших економік світу канцлер ФРН Ангела Меркель пообіцяла допомогу центрального уряду місту в ліквідації наслідків розгулу, влаштованого переважно лівими радикалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-