Польська опозиція не виключає Майдану через судову реформу

Польська опозиція не виключає Майдану через судову реформу

Укрінформ
У найбільшій опозиційній партії Польщі заявляють, що не хочуть Майдану, але такий розвиток ситуації не можна виключати.

Про це в ефірі телеканалу Polsat News заявив лідер найбільшої опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО) Гжегож Схетина.

“Я не хочу Майдану в Польщі, але Качинський і більшість партії PiS (Право і Справедливість) робить усе для того, щоб призвести до такої ситуації. Щодня у Польщі відбуваються демонстрації, а зараз середина липня і десятки тисяч людей виходять по всій Польщі у кількох десятках міст, протестуючи проти порушення незалежності судів”, - заявив Схетина.

Він наголосив, що Польща не є власністю лідера PiS Ярослава Качинського.

"Або він впише розмови про політику і реальність у принципи демократичного парламентаризму, або він робитиме усе, щоб зламати цю демократію. І я зроблю все можливе, щоб не дозволити йому це",- підкреслив лідер РО.

Читайте також: Дуда не схотів говорити з Туском про судову реформу

Як інформувало агентство, польська правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) хоче внести зміни до трьох законів - про Верховний суд, Національну суддівську раду і суди загальної юрисдикції. Таким чином, влада хоче позбутися патологій у судовій системі країни. Опозиція і більшість суддівського корпусу наполягають, що це є спробою підпорядкувати судову владу виконавчій.

Упродовж останніх кількох днів у різних містах Польщі тривають протести проти запропонованих змін, зокрема під парламентом країни у Варшаві. У Єврокомісії закликали владу Польщі утриматися від змін у судовій системі. Натомість, у Варшаві відповіли, що такі заяви Брюсселя є безпідставним втручанням у внутрішні справи країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-