США, Мексика та Канада узгодили розклад перемовин щодо вільної торгівлі

США, Мексика та Канада узгодили розклад перемовин щодо вільної торгівлі

Укрінформ
Перемовини між Канадою, Мексикою та США щодо внесення змін до Північноамериканської угоди про вільну торгівлю розпочнуться 16 серпня і триватимуть протягом семи раундів із перервами у три тижні.

Про це Reuters розповіли поінформовані джерела в уряді Мексики.

«Двоє мексиканських чиновників, які побажали залишитися неназваними, сказали, що представники трьох держав погодилися на сім раундів перемовин із інтервалами у три тижні між кожним», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Канада готова до перегляду вільної торгівлі із США - Фріланд

Метою такого напруженого графіку є завершення перемовин на початку наступного року до старту активної фази кампанії президентських виборів у Мексиці, призначених на липень. Це дозволить зменшити політизацію процесу.

Нагадаємо, що під час передвиборної кампанії Дональд Трамп багаторазово критикував НАФТА та обіцяв у випадку перемоги переглянути цю торговельну угоду, створену у 1994 році між Мексикою, Канадою та США. Тому у травні Білий дім офіційно повідомив Конгрес США про свій намір переглянути умови цієї угоди.

Читайте також: Трюдо закликає уникати політиканства у торговельних угодах

НАФТА досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто  близько 30% світового ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-