Трюдо закликає уникати політиканства у торговельних угодах

Трюдо закликає уникати політиканства у торговельних угодах

Укрінформ
Канада готова переглянути Північноамериканську угоду про вільну торгівлю, аби привести  її у відповідність до потреб сучасності.

Таку думку виступаючи на саміті губернаторів США висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАФТА не ідеальна, як і жодна подібна угода. Ми вважаємо, що її слід оновити, як відбувалося вже десятки разів протягом останньої чверті століття. І я переконаний, що цього вдасться досягти заради переваги робітників у всіх трьох країнах», - сказав Трюдо.

Однак, він закликав звести до мінімуму політичні дискусії під час перемовин, зосередившись на економіці. «Ми маємо зробити це правильно. Іноді це означає відмову від політично привабливих рішень», - наголосив прем'єр-міністр Канади.

На його переконання, ізоляціоністські підходи заважають економічному зростанню. «Подібна політика вбиває зростання й шкодить працівникам, яких нібито покликана захищати. Щойно ми встанемо на цей шлях, він швидко може перетворитися у кругові перегони наввипередки, в результаті яких усі учасники зазнають поразки», - наголосив Трюдо.

Він додав, що виступає за максимально прозорі кордоні і низькі торговельні бар’єри. «Друзі, Канада не хоче, аби ви рухалися цим шляхом. Ми хочемо тонших кордонів, не товщих», - підсумував глава уряду Канади.

Нагадаємо: під час передвиборної кампанії Дональд Трамп багаторазово критикував НАФТА та обіцяв у випадку перемоги переглянути цю торговельну угоду, створену у 1994 році між Мексикою, Канадою та США. Тому у травні Білий дім офіційно повідомив Конгрес США про свій намір переглянути умови цієі угоди.

Читайте також: Трюдо нагадав Трампу про важливість боротьби зі змінами клімату

НАФТА досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто  близько 30% світового ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-