Берлін перевіряє інформацію про арешт п'ятьох німецьких джихадисток в Іраку

Берлін перевіряє інформацію про арешт п'ятьох німецьких джихадисток в Іраку

Укрінформ
Німецькі органи прокуратури перевіряють інформацію про затримання в ході зачистки в іракському місті Мосул від бойовиків "ІДІЛ" п'ятьох громадянок Німеччини.

Про це повідомляє Zeit. 

«Після затримання 20 джихадисток "ІДІЛ" в іракському Мосулі стоїть питання про те, чи дійсно п'ятеро з них родом з Німеччини», - йдеться у повідомленні.

Про те, що це сталося, заявив офіцер іракських антитерористичних сил. За його словами, є вказівки на те, що одна із затриманих - 16-річна мешканка Пулстніца, що поруч з Дрезденом. Вона зникла влітку 2016 року після прийняття ісламської віри.

Читайте також: Ісламістські угруповання вербують неповнолітніх - шеф німецької контррозвідки

За словами головного прокурора Лоренца Хазе, «в земельному кримінальному відомстві з'явилися нові дані, які потребують перевірки. Якщо вона (дівчина) знову з'явиться і буде однозначно ідентифікована, слідство буде продовжено». Прокуратура ще до її зникнення порушила справу за обвинуваченням у підготовці скоєння тяжкого державного злочину, зв'язку з "ІДІЛ", яку було припинено після її зникнення.

Всі затримані минулого четверга були виявлені в системі підземних тунелів, що використовувалися "ІДІЛ". При собі у них були зброя та пояси смертниць. Передбачається, що вони - це громадянки ФРН, Росії, Туреччини та Канади - працювали на «поліцію "ІДІЛ"».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-