Навальному можуть продовжити на рік випробувальний термін

Навальному можуть продовжити на рік випробувальний термін

Укрінформ
Федеральна служба виконання покарань Росії вимагає на рік продовжити випробувальний термін опозиційному політикові Олексію Навальному.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу ФСВП.

"Кримінально-виконавчою інспекцією Москви до суду надіслано подання про продовження Навальному випробувального терміну на один рік", - інформує ФСВП РФ.

Зазначається, що подання про продовження Навальному випробувального терміну подали «з метою попередження вчинення повторних правопорушень» з його боку. У ФСВП нагадали, що суд призначив Навальному 25 діб адміністративного арешту за московську акцію протесту 12 червня, організатором якої визнали політика. Тому кримінально-виконавча інспекція попередила його про можливе скасування умовного терміну.

Навальний планував брати участь в акції 12 червня, але його затримали в під'їзді його будинку. За версією поліцейських, він опублікував відео, в якому закликав своїх прихильників прийти на Тверську вулицю, хоча акцію було погоджено на проспекті Сахарова.

Вночі Симоновський суд заарештував Навального на 30 діб за частиною 8 статті 20.2 КоАП. Захист політика стверджував, що рішення суду було заздалегідь узгоджене з поліцією. Мосміськсуд скоротив Навальному строк арешту до 25 діб.

Читайте також: Навальний у разі обрання президентом Росії розпустить Держдуму

Олексій Навальний був засуджений на три з половиною роки позбавлення волі умовно у справі "Ів Роше" в грудні 2014 року. Його брат Олег Навальний був засуджений у тій самій справі й отримав реальний строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-