Президентський палац у Польщі переобладнали - чекають принца Вільяма з родиною

Президентський палац у Польщі переобладнали - чекають принца Вільяма з родиною

Укрінформ
До Польщі з триденним візитом у понеділок прибуде британський принц Вільям з дружиною Кейт Міддлтон та двома дітьми - 4-річним принцом Джорджем та 2-річною принцесою Шарлоттою.

Як зазначили у канцелярії президента Польщі, візит не матиме політичного характеру, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Цей візит сприймаємо як візит поваги і дружби. Він також повинен показати дуже добрі міжлюдські і суспільні зв'язки між Польщею та Великою Британією. Такою є роль цього візиту, вона не має політичного характеру", - заявив під час прес-конференції міністр канцелярії президента РП Кшиштоф Щерський.

За повідомленням польської сторони, принц Уельський разом з сім'єю прибуде в понеділок до Варшави, де вони зупиняться у президентському палаці "Бельведер". Після цього планується зустріч нащадків королівської сім’ї з президентським подружжям Анджея та Агати Дуди і їх прогулянка центральними вулицями міста. Згодом принц Вільям з дружиною відвідає музей Варшавського повстання, а також зустрінеться з підприємцями в рамках польсько-британського бізнес-заходу "Warsaw-London bridge" з розвитку стартапів. Ввечері у палаці "Королівські Лазєнки" на честь британської королеви Єлизавети II принц Вільям організує офіційний прийом за участю президента РП, де він виголосить офіційну промову.

Наступного дня члени королівської родини прибудуть у Гданськ, де зустрінуться з легендарним лідером "Солідарності" Лєхом Валенсою, а також відвідають музей гітлерівського концтабору Штуттхоф  в населеному пункті Штутово поблизу Гданська.

У середу, 19 липня, принц Вільям з сім’єю ще раз зустрінеться з президентським подружжям Дуди.

Читайте також: Кейт Міддлтон і принц Вільям дали старт лондонському марафону

Як повідомили у канцелярії президента РП, для прийому принца Вільяма з сім’єю, й особливо з огляду на його маленьких дітей, переобладнано кімнати у президентському "Бельведері". Нащадки британської королівської сім’ї отримають пам'ятні подарунки, зокрема польські вироби з порцеляни, а також "історичні елементи".

У середу принц Вільям з сім’єю відбуде з Варшави до Берліна.

Як оцінюють польські експерти, цей візит має на меті покращити імідж Великої Британії в Європі після рішення офіційного Лондона вийти з Євросоюзу.

Фото: Getty Images/Chris Jackson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-