Пентагон заявив про ліквідацію ватажка ІДІЛ в Афганістані

Пентагон заявив про ліквідацію ватажка ІДІЛ в Афганістані

Укрінформ
Міністерство оборони США підтвердило загибель одного з лідерів угруповання ІДІЛ в Афганістані під час операції, проведеної на початку цього тижня.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, поширеному в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Збройні сили США 11 липня ліквідували Абу Саїда, еміра "Ісламської держави" в провінції Корасан (так званого осередка ІДІЛ-К) під час удару по штаб-квартирі угруповання в провінції Кунар", - йдеться в заяві.

Крім того, під час рейду були знищені інші член ІДІЛ-К, а також зірвані плани терористичного угруповання щодо розширення присутності в Афганістані, підкреслили в Пентагоні.

Абу-Саїд лише віднедавна керував осередком ІДІЛ-К в цій країні. Керівництво "Ісламської держави" призначило його на посаду після того, як наприкінці квітня нинішнього року афганські урядові війська та сили США ліквідували попереднього ватажка Абдула Хасіба.

Читайте також: Пентагон не підтверджує смерть лідера ІДІЛ аль-Багдаді

Як повідомлялося раніше, на початку березня 2017 року урядові війська Афганістану та американські сили розпочали наступальну операцію проти ІДІЛ-K, з метою витіснення бойовиків з провінції Нангархар та надати чіткий меседж ІДІЛ, що у них немає шансів знайти пристанище в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-