Пентагон не підтверджує смерть лідера ІДІЛ аль-Багдаді

Пентагон не підтверджує смерть лідера ІДІЛ аль-Багдаді

Укрінформ
Міністерство оборони США не має доказів, що лідер терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бак аль-Багдаді був убитий під час операції російських ВКС у передмісті Ракки наприкінці травня.

Відповідну заяву озвучив міністр оборони США Джеймс Меттіс у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якби нам було відомо, ми би тобі сказали. Наразі ж я не можу ні підтвердити, ні спростувати цього", - зазначив глава американського оборонного відомства.

Він підкреслив, що доки немає доказів про загибель ватажка терористів, позиція Пентагону полягає в тому, щоб вважати його живим.

Як повідомлялося, про "ймовірну" ліквідацію Абу Бака аль-Багдаді 16 червня заявило міністерство оборони Росії. У Москві зазначили, що він потрапив під авіаудар на бойовому командному посту в південному передмісті міста Ракка наприкінці травня.

Читайте також: У Сирії ліквідували головного проповідника ІДІЛ

В ІДІЛ через ЗМІ також заявили, що аль-Багдаді загинув, а його наступника буде призначено ближчим часом. Крім того, громадська організація "Сирійська обсерваторія з прав людини", яка базується в Британії, на початку цього тижня оприлюднила твердження, що аль-Багдаді помер.

Це не перша заява в мас-медіа про ліквідацію ватажка терористів з 2014 року. Однак щоразу після цього він знову з'являвся живим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-